Ablakszigetelő módszerek

Különböző ablakszigetelő módszereket használnak manapság az ablakok szigetelésére, több kevesebb sikerrel…

Bemarásos szilikonos ablakszigetelés

Az alkalmazott anyag nagyon puha és rugalmas, mindenféle méret és alakváltozást követ.

100% szilikon ablakszigetelő anyagA szilikongumi nem szívja magába a párát, vizet és mivel bemart nútba szerelődik, nem hull ki használatkor.
-60 és +120 °C hőmérséklet között megőrzi fizika, kémiai tulajdonságait. Higiénikus, könnyen tisztítható. Mázoláskor egyszerüen kiszedhető és akár visszarakható. Erre van a legnagyobb jótállás. Két színben kapható: fehér és barna6-8-10-12 mm átmérőjű anyagokat lehet beszerezni. Bővebben a a bemarásos ablakszigetelésről itt olvashat>>>

Hátránya: csak speciális célszerszámmal, marógéppel lehet a nútot bemarni.

 

Polifoam tartalmú D, P és egyéb profilok

Ezek utólagos szigetelésre alkalmazott és a kereskedelemben található öntapadós szigetelőanyagok. Sokan találkoztak vele és sokan alkalmazták. Könnyen szerelhető, praktikusnak tűnő megoldás. Az évszakok és hőmérsékletváltozás miatt sűrűn keletkezik pára, amit a polifom magába szív és általában egy szezon után az öntapadós ragasztó elenged. Nyitás, csukás közben lassan lepotyognak.

P-profilú ablakszigetelőanyagD-profilú ablakszigetelőanyag

 

Kaucsuktartalmú gumiszigetelés

Elterjedt módszer. Az új fa, műanyag ablakokban alkalmazzák. A kaucsuk a fényre rövid idő alatt kikeményedik, megérik és berepedezik. Nem követi a fa illetve műanyag mozgását, ezáltal elveszíti szigetelő képességét. Az ablakok nehezen csukhatóak lesznek és besüvít a szél.

 

Szilóplasztos réstömítés

Ez egyszerűnek tűnő megoldás és közvetlen a szigetelés utáni napokban működik is. A tok falcát kinyomjuk szilóplaszttal és a nyílót úgy csukjuk rá, hogy egy fóliát teszünk az ablak és a tok közé, amig a sziló kikeményedik. Tökéletes szigetelés, minden rést kitölt de az ablak használat közben leereszkedik és vetemedik. Ilyenkor a megkeményedett tömítőanyag nem tud alkalmazkodni és akadályozza a nyitást, csukást.

 

Szivacs csíkos szigetelés

Főleg régebben alkalmazták. Lehetett kapni öntapadós szivacsot és azt kellett felragasztani. Akár a polifom, magábaszívja a párátvizet és megszünik a ragasztóképessége. A szivacsnak elég nagyok a pórusai és nem szigetel tökéletesen. Magába szívja a port és takaríthatatlanul koszos lesz rövid idő alatt.

Legutóbbi bejegyzések

 • Készüljünk fel a télre

  A rossz nyelvek szerint az idén is lesz tél. Ha ablakaiban nincsen szigetelőanyag, vagy régi a szigetelőanyag, akkor szigeteléssel több tízezer forintot spórolhat, úgy hogy a lakás hangszigetelése és porszigetelése is javul. Az alkalmazott technológia viszonylag olcsó, és sok esetben … Tovább..

 • Mennyibe is kerül nyílászáróink szigetelése?

  Alig kezdődött el szigetelési szezon, de már több tucat olyan telefonhívást kaptam azzal kapcsolatosan, hogy a megrendelő gyanúsan magas árajánlatot kapott illetve a vállalkozó eltűnt az előleggel. Szintén többen szóvá tették, hogy a kiszállás illetve a felmérés díja a normális … Tovább..

 • Korszerű ablakok tizedannyi költség mellett

  Ha a nyílászárók állapota már nem megfelelő, azok amellett, hogy rontják a lakás esztétikai tulajdonságait, sokkal komolyabb problémákat is okozhatnak. Ha az ablakok nem zárnak rendesen, a réseken bejön a hideg, a huzat miatt megfájdul a fejünk, beszűrődik a zaj, … Tovább..

 • Zárja ki a belváros zaját!

  Lakáskereséskor előszeretettel döntenek a belváros mellett azok, akiket vonz a nyüzsgő utcák látványa, élvezik, hogy minden könnyen elérhető, és bármikor eljuthatnak bárhová. Azonban előfordulhat, hogy a hátrányokra nem gondolnak. Az állandó zaj, az autók és a tömegközlekedési eszközök hangja, illetve … Tovább..

 • Teljen kellemes melegben a karácsony!

  A fagyos, fehér táj igazán jól a meleg szobából kinézve mutat. Sokaknak azonban már a meleg szoba megteremtése is nagy problémát okoz, hiszen a válság miatt minden egyes fillért nehéz előteremteni, és a fűtésszámla jelentős összegeket tud felemészteni havonta. Természetesen … Tovább..