Duplo-Duplex ablakszigetelés

Az általában 3 mm-es, de nem ritkán 2 mm-es ablaküvegekkel felszerelt nyílászáróink hangszigetelése nagyon gyenge, mert ezek a vékony ablaküvegek membránként viselkedve a kinti hangok nagy részét átadják a belső térnek.

Duplo-Duplex hőszigetelés és hangszigetelő rendszer

Ezeknek az üvegeknek a hőszigetelő tulajdonságai is nagyon gyengék. Ennek ellensúlyozására és különösen a műemlékként védett épületek hő és hangszigetelő tulajdonságainak javítására Németországban kifejlesztettek egy Duplo-Duplex nevű rendszert, amely abból áll, hogy a belső ablaknyílóra egy vékony, műanyag keretbe 4 vagy 6 mm-es plusz üvegréteg kerül, amelynek nyithatóságát a műanyag zsanér biztosítja. Egy 6 mm-es üveg a hőszigetelést a meglévő üvegekkel  együtt akár 40%-al képes javítani és ha ez a belső réteg planibel üvegből készül, a sugárzás útján kiszökni szándékozó meleg 70%-át visszaveri.

planibel üveg attól különleges, hogy gőzöléssel egy finom fém réteget visznek rá, ami az üveg átlátszóságát nem befolyásolja, de a kiszökni kívánkozó üveget visszaveri a lakásba.

Erről bővebben a hő és hangszigeteléssel foglalkozó oldalon lehet olvasni:
www.hohangszigeteles.hu

Duplo-Duplex ablakszigetelés

 

Legutóbbi bejegyzések

 • Készüljünk fel a télre

  A rossz nyelvek szerint az idén is lesz tél. Ha ablakaiban nincsen szigetelőanyag, vagy régi a szigetelőanyag, akkor szigeteléssel több tízezer forintot spórolhat, úgy hogy a lakás hangszigetelése és porszigetelése is javul. Az alkalmazott technológia viszonylag olcsó, és sok esetben … Tovább..

 • Mennyibe is kerül nyílászáróink szigetelése?

  Alig kezdődött el szigetelési szezon, de már több tucat olyan telefonhívást kaptam azzal kapcsolatosan, hogy a megrendelő gyanúsan magas árajánlatot kapott illetve a vállalkozó eltűnt az előleggel. Szintén többen szóvá tették, hogy a kiszállás illetve a felmérés díja a normális … Tovább..

 • Korszerű ablakok tizedannyi költség mellett

  Ha a nyílászárók állapota már nem megfelelő, azok amellett, hogy rontják a lakás esztétikai tulajdonságait, sokkal komolyabb problémákat is okozhatnak. Ha az ablakok nem zárnak rendesen, a réseken bejön a hideg, a huzat miatt megfájdul a fejünk, beszűrődik a zaj, … Tovább..

 • Zárja ki a belváros zaját!

  Lakáskereséskor előszeretettel döntenek a belváros mellett azok, akiket vonz a nyüzsgő utcák látványa, élvezik, hogy minden könnyen elérhető, és bármikor eljuthatnak bárhová. Azonban előfordulhat, hogy a hátrányokra nem gondolnak. Az állandó zaj, az autók és a tömegközlekedési eszközök hangja, illetve … Tovább..

 • Teljen kellemes melegben a karácsony!

  A fagyos, fehér táj igazán jól a meleg szobából kinézve mutat. Sokaknak azonban már a meleg szoba megteremtése is nagy problémát okoz, hiszen a válság miatt minden egyes fillért nehéz előteremteni, és a fűtésszámla jelentős összegeket tud felemészteni havonta. Természetesen … Tovább..