Ablakszigetelés maró

Az ablakszigetelő szerszámok: egy kézi gyorscsiszoló, Metabo, Bosch vagy DWT gyártmányúak. A Virutex cég is gyárt egy kimondottan erre a célra kifejlesztett barkácsgépet, de 6 óra folyamatos használat után az nálunk az első nap leégett.

A legjobban bevált marógépek: Metabo, utána a Bosch és DWT.

Metabo marógép ablakszigeteléshez

 

Ehhez a géphez szükséges egy adapter, amelyik lehetővé teszi, hogy az ablak nyílóba 45 fokban tudjuk bemarni a szükséges nútot. Ez az adapter jó ha vékony alumíniumból van, mert így könnyű a súlya, és a marás közben gépre kapcsolt porszívó könnyen tudja kiszívni a keletkezett port, forgácsot.

45 fokosaadapter, ablakszigeteléshez

Még szükséges egy keményfémlapkás marókés, ami 3 mm átmérőjű és 5 mm mély nút marását teszi lehetővé. Mivel keményfémlapkás, elég hosszú az élettartama, de a nyílászárókban főleg a takarólécek felrögzítéséhez minden esetben szöget vagy facsavart használnak és ha ezzel találkozunk marás közben, ez gyakran eltöri a marókést.

3 mm széles marókés - ablakszigeteléshez

Elengedhetetlen szerszám az ablakszigeteléshez a benyomó görgő, amelyet mi gyártunk, és hogy hosszú legyen az élettartama, síkcsapággyal szerelünk össze.

A szigetelőanyag benyomására használt benyomógörgő

 

Ez a cikk a Tanácsok kategóriában van.