Ablakszigetelő gumi

Az iparban előállított fa és műanyag nyílászárókban általában kaucsuk tartalmú szigetelő profilokat tartalmaznak. A kaucsuk tartalmú ablakszigetelő anyagok, a fény UV hatására nagyon rövid idő alatt megkeményednek, berepedeznek és töredeznek, ezáltal elveszítik a szigetelő képességüket.

Csak 100% szilikon szigetelővel dolgozunk

Abszakszigetelő  100% szilikon gumiAz általunk használt ablakszigetelő szilikonprofil 100% szilikonból készült, amely a nagy puhaság mellett a nap káros sugaraira érzéketlen, és a magyar KERMI által bevizsgált terhelési próbán 10000 nyitásnak megfelelő próbán esett át. A változó hőmérsékletnek is nagyon ellenálló anyag, -60 és +120 fok között megőrzi fizikai és kémiai tulajdonságait.

Fehér és barna szigetelőanyagot tudunk az ablakba mart nútba helyezni, többféle méretben.

Nem minden szigetelőanyag egyforma…

Sajnos a forgalomban látszatra teljesen a 100% szilikonhoz hasonló anyag is beszerezhető, amelynek 50% kaucsuk tartalma van, ez tapintásra sokkal keményebb, a szigetelő anyag falvastagsága vastagabb.

A két anyag közti különbséget úgy tudjuk megállapítani, hogy meggyújtva a kaucsuk tartalmú fekete füsttel ég, a szilikon füst nélkül ég el.

Ez a cikk a Tanácsok kategóriában van.