Biztonsági ajtók, ablakok

A biztonsági nyílászárók szerepe egyre nagyobb jelentőséggel bír napjainkban, ugyanis értékeinket már nem a kutyák őrzik, mint régen, azóta a betörések megsokszorozódtak, a rablók a lakások leggyengébb pontjain- a nyílászárókon- hatolnak be otthonainkba és viszik el értékeinket. Ezért elengedhetetlen volt a nyílászárók biztonságtechnikai fejlesztése értéktárgyaink és akár életünk védelmében is.

Biztonsági ajtó

A több ponton záródó biztonsági nyílászáróval felszerelt otthonok igencsak megnehezítik a rablók dolgát. Sajnos gyakori hibába esnek az emberek, azzal, hogy csak a bejárati ajtót tartják fontosnak biztonsági szempontból, mert egy „normális” ember az ajtón közlekedik. A betörők a legkönnyebb lehetőségre várnak, amennyiben lehetőségük van az ablakon bejutni, akkor azt a megoldást fogják választani, ebben az esetben nem jelent védelmet a biztonsági ajtó. Biztonságunk és értékeink védelme érdekében a biztonsági ajtó és ablakok együttesen nagyobb védelmet biztosítanak.

A biztonsági vasalatok komoly védelmet biztosítanak a leemelés és a feszítés ellen, sőt a fúrások ellen is.  Hiába az „atom biztos” több ponton záródó ablakkeret, ha az ablaküvegek könnyen törnének. Azért, hogy ezt a problémát kiküszöböljék olyan biztonsági üvegeket találtak ki, melyet nagyon nehéz betörni, vannak olyan üvegek, amik kb. 20-30 ütés után repednek csak el, de vannak olyanok is, amely 50 ütés után is szilárdan áll. Gondolják, hogy a betörők nem állnak le percekig ütögetni az ablaküveget, néhány ütés után tovább állnak és könnyebben bevehető „várat” keresnek.

Ez a cikk a Tanácsok kategóriában van.