Ervintop szigetelés

Az ERVINTOP egy rugalmas, szemcsés hőszigetelőanyag, melyet szórással, hengereléssel, vagy kenéssel lehet feldolgozni. Javasolt épületek hőszigetelésére, a fűtésköltségek csökkentése céljából, a hőkomfort emelésével. Megfelelő alkalmazás esetén, megszüntethető a falnedvesedés az épület erre kritikus részein és meggátolható a penészesedés.

ERVINTOPbelső falfelületre javasolt, mint szemcsés szigetelőanyag, mely a kivételes tulajdonságainál által, nagymértékben hatással van a komfortérzetre, és a fűtési költségekre. A helységekben, melyekben a külső falak ERVINTOPPAL voltak bevonva belülről, azokon a falakon, érintésre nagymértékben érezhető a meleg érzet a szobahőmérséklet függvényében.

 1. Figyelembe véve, hogy az ERVINTOP, akrylát színezőkkel színezhető a kívánt színre, esztétikus és jó minőségű falfelületet kapunk, a külső falak belső felületén.
 2. Légáteresztő, és kismértékben mosható. A vízpára ellen az ellenállása ( 30 ), ami kismértékben magasabb mint az általános vakolat.
 3. Átfesthető más színre, vízzel hígítható festékkel.
 4. A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy megbízhatóan megszünteti a páralecsapódást az erre veszélyeztetett helyeken, hőhidakon, áthidalóknál és épületbe beépített fémanyagoknál.
 5. Ennek köszönhetően száraz felület keletkezik, a helység is szárazabb lesz, meggátolja a penészesedést, és az anti allergén környezet kialakulását.
 6. Felhordható szinte minden felületre, csövekre szigetelésként, hűtőberendezésekre, stb., de max. 200°C-ig.
 7. A szemcsés felület megkeményedése után, csiszolható, és festhető, szagtalan, az egészségre nem ártalmas, és a száradáskor nem párologtat a levegőbe vegyi anyagot.
 8. Nagy hőmérsékletű felületeken a hatásfoka nagymértékben megnő.

Felhasználási lehetőségek

 1. Panellakások külső falainak a belső szigetelésére, hideg falak szigetelésére
 2. Családi házak falait, illetve a fűtőtestek mögötti részeket.
 3. Műemlék épületek szigetelésére, ahol az épület külső részén nem engedélyezett szigetelési munkálatokat végezni.
 4. Ipari épületek, lemezépületek, amelyeken szórással egyszerű a szigetelés elvégzése, és nagy a hatásfok.
 5. Falvizesedés és penészesedés megakadályozása céljából, hőhidaknál.
 6. Csövek hőszigetelésére, gépjármű belsejében, ahol nincs más lehetőség szigetelésre, a belső terének csökkenése nélkül.

Alkalmazása

Az ERVINTOP-ot a falak belső felületére hordjuk fel, melynek a hőmérséklete legalább 5 °C-os. A termék vízzel hígított, a felhordás módjától, és a felület anyagátólfüggően. A hígítást a következő módon javasoljuk végezni: a termékhez a vizet keverés közben kisebb adagokban öntjük, amíg elérjük a megfelelő sűrűséget.

Falak hőszigetelés Ervintop szigeteléssel

A felület előkészítése

Az ERVINTOPOT tiszta, és száraz felületre hordjuk fel. Az új, friss vakolatot először szükséges egyszer, vízzel higítható fehér festékkel lefesteni ( pl Primalex,Héra stb.)A meglévő, festett felületet hasonló módon készítjük elő mint egyéb festési munkáksorán. A lyukakat, felületi egyenetlenségeket gletteléssel, szükség esetén zsírtalanítjuk,fehér festékkel lefestjük. A már többször festett felületeknél győződjünk meg festékréteg megfelelő tapadásáról a falhoz. A nedvszívó felületeknél, (pl. OSB lapok )az egyenetlenségeket kigletteljük, vagy stuco unival lekenjük, és a megkeményedéseután simára csiszoljuk, majd felhengereljük.

Keverés

A vízzel való hígítás mértéke függ az anyag felhordásának a módjától, pl.:glettelő vassaltörténő munkálatoknál nem szűkséges hígítani, vagy csak kismértékben, függően a munkátvégző tapasztalaitól. Hengerelés esetén nem szabad a felületen megfolynia, függ a festőhengerminőségétől. Szórópisztollyal történő feldolgozás esetén függ a szórófejtől és a nyomástól.A víz hozzákeverését végezzük kisebb adagokban.A következő keverési arányok tájékoztató jellegűek!

Színezés

A termék akrylát színezővel a kívánt színre keverhető. A termékbe maximum10%színezőanyag keverhető.

Bevezető ár: 5 kg-s kiszerelés esetén 3500 ft/kg nettó,
20 kg-s kiszerelésnél 3200 ft/kg nettó

 

A hőszigetelés általános elmélete:

Köztudott, hogy az energia árak folyamatos emelkedése miatt milyen drasztikusan növekszik az épületek fűtési költsége. Ez érinti a háztartásokat, irodákat, gyártó és raktárépületeket, kórházakat stb. Az épületek fűtése az egyik legnagyobb költség, melyből az energia egy nagy része az épületből eltávozik. Ezeket a veszteségeket szükséges a lehető legnagyobb mértékben kiküszöbölni.

Az épületek hőveszteségeinek a általános eloszlása :

% falak ablak kiszűrődés tető padló
35
30
25 35%
20 25%
15 20%
10 10% 10%
5

hőveszteség csökkentésének az egyik módja, az épület, vagy annak egy részének höszigetelése.

A hideg szűrődés szigeteletlen falnál

A – 450 mm vastag szigeteletlen téglafal
B – 100 mm vastag hablemezzel a fal kűső felületére ragasztva
C – 100 mm vastag hablemezzel a fal belső felületére ragasztva
D – 1 mm-es vastagságban az ERVINTOP-al szigetelve a fal belső oldalán

A szigeteletlen épületek falain keresztül nagy a hőveszteség a falak átfagynak, ennél a fagypont a falnak a közepe táján van.

A lehetséges hőszigetelések előnye, hátránya:

Külső hőszigetelés:

Előnyei:

 • Mivel a fagypont a szigetelésen van, a falat nem éri fagy.
 • Az épület falai átmelegedettek, akkumulálnak.
 • A hőveszteség kicsi, egyúttal az épület külseje készre színezve.

Hátrányai:

 • Magas kivitelezési költség
 • Az épület körül szabad területre, és állványzatra van szükség.
 • A szigetelést az épület teljes felületén kell elvégezni.
 • A hőkomfort kialakulása hosszabb ideig tart, amíg a falak felmelegednek.
 • Falnedvesedés és penész kialakulásának a lehetősége.

Belső hőszigetelés:

Előnyei:

 • Csak egy helyiség szigetelése is elkészíthető
 • Nincs szükség állványzatra
 • A külső hőmérséklettől függetlenül elkészíthető
 • A helyiségek gyors felmelegedése
 • Az ERVINTOP használata esetén falnedvesedés és penészképződés megakadályozása

 

Legutóbbi bejegyzések

 • Készüljünk fel a télre

  A rossz nyelvek szerint az idén is lesz tél. Ha ablakaiban nincsen szigetelőanyag, vagy régi a szigetelőanyag, akkor szigeteléssel több tízezer forintot spórolhat, úgy hogy a lakás hangszigetelése és porszigetelése is javul. Az alkalmazott technológia viszonylag olcsó, és sok esetben … Tovább..

 • Mennyibe is kerül nyílászáróink szigetelése?

  Alig kezdődött el szigetelési szezon, de már több tucat olyan telefonhívást kaptam azzal kapcsolatosan, hogy a megrendelő gyanúsan magas árajánlatot kapott illetve a vállalkozó eltűnt az előleggel. Szintén többen szóvá tették, hogy a kiszállás illetve a felmérés díja a normális … Tovább..

 • Korszerű ablakok tizedannyi költség mellett

  Ha a nyílászárók állapota már nem megfelelő, azok amellett, hogy rontják a lakás esztétikai tulajdonságait, sokkal komolyabb problémákat is okozhatnak. Ha az ablakok nem zárnak rendesen, a réseken bejön a hideg, a huzat miatt megfájdul a fejünk, beszűrődik a zaj, … Tovább..

 • Zárja ki a belváros zaját!

  Lakáskereséskor előszeretettel döntenek a belváros mellett azok, akiket vonz a nyüzsgő utcák látványa, élvezik, hogy minden könnyen elérhető, és bármikor eljuthatnak bárhová. Azonban előfordulhat, hogy a hátrányokra nem gondolnak. Az állandó zaj, az autók és a tömegközlekedési eszközök hangja, illetve … Tovább..

 • Teljen kellemes melegben a karácsony!

  A fagyos, fehér táj igazán jól a meleg szobából kinézve mutat. Sokaknak azonban már a meleg szoba megteremtése is nagy problémát okoz, hiszen a válság miatt minden egyes fillért nehéz előteremteni, és a fűtésszámla jelentős összegeket tud felemészteni havonta. Természetesen … Tovább..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük