Ablakszigetelés: ablakok szigetelése utólag

A módszer lényege, hogy a speciális profilú szigetelőanyagot egy felsőmaróval készített horonyba építjük be. A szigetelés közvetlenül a keretbe, vagy a szárnyba kerül.

beépített szigetelés egy egyszerű, esztétikus megoldással szünteti meg a légmozgást, ezáltal:

  • a helyiség huzatmentessé válik,
  • a belső terek hőmérséklete 2-4 °C-kal emelkedik,
  • vagy 15-20% fűtési költségmegtakarítást eredményez,
  • csökken a kinti zaj, por és kipufogógázok behatolása,
  • hosszú élettartam (min. 10 év), 1-2 év megtérülési idő,
  • mázoláskor egyszerűen kivehető, könnyen visszahelyezhető.

A lényeges különbség az eddig használt módszerekhez képest az volt, hogy nagyon puha, vékony szilikon gumiból van a szigetelő, és 6-8-10-12 mm-es átmérőkben kapható.

Ablakszigetelés 100% szilikonnal

Az ablak csukhatóságát minimálisan befolyásolja, és tökéletes tömítést biztosít. A magyar hatóságok bevizsgálása alapján -60 és +120 Celsius fok hőmérséklet között 10.000 nyitás esetén sem változtatta fizikai, illetve kémiai tulajdonságait. Ezért merünk akár 7 ÉV garanciát vállalni a munkára abban az esetben, ha nem festik le. A festéktől kikeményedik a szilikon, és már nem tölti be szerepét.

Az igazi meglepetés az volt, amikor a szigetelés utáni évben észrevehetően csökkent a fűtésszámla, a porról, a zajról nem is beszélve, amelyek teljesen megszűntek. A nyári forró napokon is sokkal gazdaságosabb a légkondicionáló működése, akár 30%-ot is meg lehet takarítani az energiafelhasználásból.

Az ablakszigetelés után fordítsunk kellő figyelmet a szellőztetésre, hogy elkerüljük az ablakok párásodását és a penészesedést!

Ablak leszgietelve

A fehér ablakszigetelő anyag kitölti a réseket

 

Alkalmazható szigetelő tömítésméretek:

6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm vastagsággal