Ablakszigetelés: ablakok szigetelése utólag

A módszer lényege, hogy a speciális profilú szigetelőanyagot egy felsőmaróval készített horonyba építjük be. A szigetelés közvetlenül a keretbe, vagy a szárnyba kerül.

beépített szigetelés egy egyszerű, esztétikus megoldással szünteti meg a légmozgást, ezáltal:

 • a helyiség huzatmentessé válik,
 • a belső terek hőmérséklete 2-4 °C-kal emelkedik,
 • vagy 15-20% fűtési költségmegtakarítást eredményez,
 • csökken a kinti zaj, por és kipufogógázok behatolása,
 • hosszú élettartam (min. 10 év), 1-2 év megtérülési idő,
 • mázoláskor egyszerűen kivehető, könnyen visszahelyezhető.

A lényeges különbség az eddig használt módszerekhez képest az volt, hogy nagyon puha, vékony szilikon gumiból van a szigetelő, és 6-8-10-12 mm-es átmérőkben kapható.

Ablakszigetelés 100% szilikonnal

Az ablak csukhatóságát minimálisan befolyásolja, és tökéletes tömítést biztosít. A magyar hatóságok bevizsgálása alapján -60 és +120 Celsius fok hőmérséklet között 10.000 nyitás esetén sem változtatta fizikai, illetve kémiai tulajdonságait. Ezért merünk akár 7 ÉV garanciát vállalni a munkára abban az esetben, ha nem festik le. A festéktől kikeményedik a szilikon, és már nem tölti be szerepét.

Az igazi meglepetés az volt, amikor a szigetelés utáni évben észrevehetően csökkent a fűtésszámla, a porról, a zajról nem is beszélve, amelyek teljesen megszűntek. A nyári forró napokon is sokkal gazdaságosabb a légkondicionáló működése, akár 30%-ot is meg lehet takarítani az energiafelhasználásból.

Az ablakszigetelés után fordítsunk kellő figyelmet a szellőztetésre, hogy elkerüljük az ablakok párásodását és a penészesedést!

Ablak leszgietelve

A fehér ablakszigetelő anyag kitölti a réseket

 

Alkalmazható szigetelő tömítésméretek:

6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm vastagsággal

Legutóbbi bejegyzések

 • Készüljünk fel a télre

  A rossz nyelvek szerint az idén is lesz tél. Ha ablakaiban nincsen szigetelőanyag, vagy régi a szigetelőanyag, akkor szigeteléssel több tízezer forintot spórolhat, úgy hogy a lakás hangszigetelése és porszigetelése is javul. Az alkalmazott technológia viszonylag olcsó, és sok esetben … Tovább..

 • Mennyibe is kerül nyílászáróink szigetelése?

  Alig kezdődött el szigetelési szezon, de már több tucat olyan telefonhívást kaptam azzal kapcsolatosan, hogy a megrendelő gyanúsan magas árajánlatot kapott illetve a vállalkozó eltűnt az előleggel. Szintén többen szóvá tették, hogy a kiszállás illetve a felmérés díja a normális … Tovább..

 • Korszerű ablakok tizedannyi költség mellett

  Ha a nyílászárók állapota már nem megfelelő, azok amellett, hogy rontják a lakás esztétikai tulajdonságait, sokkal komolyabb problémákat is okozhatnak. Ha az ablakok nem zárnak rendesen, a réseken bejön a hideg, a huzat miatt megfájdul a fejünk, beszűrődik a zaj, … Tovább..

 • Zárja ki a belváros zaját!

  Lakáskereséskor előszeretettel döntenek a belváros mellett azok, akiket vonz a nyüzsgő utcák látványa, élvezik, hogy minden könnyen elérhető, és bármikor eljuthatnak bárhová. Azonban előfordulhat, hogy a hátrányokra nem gondolnak. Az állandó zaj, az autók és a tömegközlekedési eszközök hangja, illetve … Tovább..

 • Teljen kellemes melegben a karácsony!

  A fagyos, fehér táj igazán jól a meleg szobából kinézve mutat. Sokaknak azonban már a meleg szoba megteremtése is nagy problémát okoz, hiszen a válság miatt minden egyes fillért nehéz előteremteni, és a fűtésszámla jelentős összegeket tud felemészteni havonta. Természetesen … Tovább..