Tíz év garancia ablakszigetelésre

Legszívesebben lecseréltetné régi, elöregedett ablakait, amelyek egyrészt már egyáltalán nem esztétikusak, másrészt – ami még fontosabb – nem is zárnak jól, nem lehet őket rendesen becsukni? Utóbbi miatt könnyen beengedhetik télen a hideget, nyáron a meleget, ezzel növelve a gáz- vagy villanyszámlát. Ráadásul bejön a por és a zaj az utcáról, az ablakok beáznak, párásodnak, a falak penészedni kezdenek, lemállik a tapéta… Ha ezeket még nem is tapasztalta, hamarosan biztosan fogja. A drága ablakcsere mellett a másik megoldás a jóval olcsóbb szigetelőanyag-felújítás. Ha energiatakarékos háztartásban szeretne élni, és a közműszámlákat a lehető legalacsonyabbra csökkenteni, keressen meg egy szakembert, aki kicseréli ablakai elöregedett szigetelőanyagát, vagy ha jelenlegi nyílászárója nem szigetelt – a régi típusú, dupla üveges, gerébtokos faablakok általában ilyenek –, megoldja az utólagos szigetelést.

A szigetelés felújítása nem jár különösebb felfordulással vagy kosszal, és nem is kerül olyan sokba. Emellett ablakai így sokkal tovább funkcionálnak majd. Ráadásul nálunk az ablakszigetelésre tíz év garanciát is kap. Ennek egyetlen feltétele, hogy ügyeljen arra, hogy ha a későbbiekben újramázoltatja az ablakot, a mesterember ne fesse le a szigetelőanyagot, ugyanis ez csökkenti annak élettartamát, hiszen az veszít rugalmasságából. Ilyenkor egyszerűen ki kell venni az anyagot az ablakszárnyba mart vájatból, majd festés után visszahelyezni. Ezt egy profi szobafestő-mázoló valószínűleg tudja, így önnek nem lesz vele gondja; de jobb, ha azért ügyel rá. Ha pedig saját kezűleg mázolja le az ablakot, szintén vegye figyelembe a fentieket.

Legutóbbi bejegyzések

 • Készüljünk fel a télre

  A rossz nyelvek szerint az idén is lesz tél. Ha ablakaiban nincsen szigetelőanyag, vagy régi a szigetelőanyag, akkor szigeteléssel több tízezer forintot spórolhat, úgy hogy a lakás hangszigetelése és porszigetelése is javul. Az alkalmazott technológia viszonylag olcsó, és sok esetben … Tovább..

 • Mennyibe is kerül nyílászáróink szigetelése?

  Alig kezdődött el szigetelési szezon, de már több tucat olyan telefonhívást kaptam azzal kapcsolatosan, hogy a megrendelő gyanúsan magas árajánlatot kapott illetve a vállalkozó eltűnt az előleggel. Szintén többen szóvá tették, hogy a kiszállás illetve a felmérés díja a normális … Tovább..

 • Korszerű ablakok tizedannyi költség mellett

  Ha a nyílászárók állapota már nem megfelelő, azok amellett, hogy rontják a lakás esztétikai tulajdonságait, sokkal komolyabb problémákat is okozhatnak. Ha az ablakok nem zárnak rendesen, a réseken bejön a hideg, a huzat miatt megfájdul a fejünk, beszűrődik a zaj, … Tovább..

 • Zárja ki a belváros zaját!

  Lakáskereséskor előszeretettel döntenek a belváros mellett azok, akiket vonz a nyüzsgő utcák látványa, élvezik, hogy minden könnyen elérhető, és bármikor eljuthatnak bárhová. Azonban előfordulhat, hogy a hátrányokra nem gondolnak. Az állandó zaj, az autók és a tömegközlekedési eszközök hangja, illetve … Tovább..

 • Teljen kellemes melegben a karácsony!

  A fagyos, fehér táj igazán jól a meleg szobából kinézve mutat. Sokaknak azonban már a meleg szoba megteremtése is nagy problémát okoz, hiszen a válság miatt minden egyes fillért nehéz előteremteni, és a fűtésszámla jelentős összegeket tud felemészteni havonta. Természetesen … Tovább..