Ablakszigetelési munkák

Több mint tíz éve kezdtünk el foglalkozni ezzel az ablakszigetelessel, ezalatt az idő alatt végtelen fajtájú, típusú ablakkal találkoztunk. Esetenként más és más megoldást kellett alkalmazni.

Mindig sikerült megtalálni a legalkalmasabb módszert, még a fém vagy műanyag ablakok sem fogtak ki rajtunk. Mivel a csapat szakképzett asztalosokból áll, a felmerült vasalat és egyéb asztalosipari munkálatokat is sikeresen megoldják.

Az Ötletmozaik c. magazin ablakszigetelés című cikkéhez is mi szolgáltattuk a szakmai hátteret. (2004 novemberi szám 14. 15. oldal) A magyar televizióban is bemutattuk a megoldást és ez a film is megtekinthető az oldalunkon.

Akit kézzel foghatóan érdekel az általunk alkalmazott ablakszigetelő módszer, bármikor szívesen bemutatom a 10 éve leszigetelt családi házamat. Akit a költségek érdekelnek a “költségek” menüpontom alatt talál tájékoztató jellegű információt az ablakszigetelés költségeiről.

Egy nem aszfaltozott utcafronton épült régi családi ház megvásárlása és felújítása után tapasztaltuk, hogy milyen irdatlan mennyiségű por jelenik meg a két ablak között és a szobákban is. Az utcán járókelők csevegését is jól hallottuk. Ekkor még a téli fűtés és a nyári hűtés nem is került előtérbe.

Először öntapadós szivacsszerű, “D” profilú szigetelőt vásároltam 57000.- Ft értékben, és a házban fellelhető összes nyílászárót kívül-belül szakszerűen körberagasztottam. Ez a megoldás beválni látszott, de egy év után a hőmérséklet, a páratartalom változása és a nyitogatás eredményeként az öntapadós ragasztó felmondta a szolgálatot, és a szigetelés lassan lepotyogott.

Ezután kezdtem érdeklődni a fellelhető módszerek után, és rátaláltam egy akkor elég újnak számító módszerre, a bemarásos svéd ablakszigetelő technológiára.

Ha a fém ablakok fémszerkezeteinek erős hővezető képességét szeretnénk csökkenteni, vagy a ház falának szigetelését növelni erre is kínálunk megoldást. Az ERVINTOP nevű anyag, ami a tökéletesen letisztított, zsírtalanított felületre több módszerrel is felhordható és ha ezt kívül belül tesszük, egész jó eredményeket érünk el. BŐVEBBEN>>>.

transzmissziós hőszigetelési legprofibb megoldás megismerhető a www.hohangszigeteles.hu oldalon.

Legutóbbi bejegyzések

 • Készüljünk fel a télre

  A rossz nyelvek szerint az idén is lesz tél. Ha ablakaiban nincsen szigetelőanyag, vagy régi a szigetelőanyag, akkor szigeteléssel több tízezer forintot spórolhat, úgy hogy a lakás hangszigetelése és porszigetelése is javul. Az alkalmazott technológia viszonylag olcsó, és sok esetben … Tovább..

 • Mennyibe is kerül nyílászáróink szigetelése?

  Alig kezdődött el szigetelési szezon, de már több tucat olyan telefonhívást kaptam azzal kapcsolatosan, hogy a megrendelő gyanúsan magas árajánlatot kapott illetve a vállalkozó eltűnt az előleggel. Szintén többen szóvá tették, hogy a kiszállás illetve a felmérés díja a normális … Tovább..

 • Korszerű ablakok tizedannyi költség mellett

  Ha a nyílászárók állapota már nem megfelelő, azok amellett, hogy rontják a lakás esztétikai tulajdonságait, sokkal komolyabb problémákat is okozhatnak. Ha az ablakok nem zárnak rendesen, a réseken bejön a hideg, a huzat miatt megfájdul a fejünk, beszűrődik a zaj, … Tovább..

 • Zárja ki a belváros zaját!

  Lakáskereséskor előszeretettel döntenek a belváros mellett azok, akiket vonz a nyüzsgő utcák látványa, élvezik, hogy minden könnyen elérhető, és bármikor eljuthatnak bárhová. Azonban előfordulhat, hogy a hátrányokra nem gondolnak. Az állandó zaj, az autók és a tömegközlekedési eszközök hangja, illetve … Tovább..

 • Teljen kellemes melegben a karácsony!

  A fagyos, fehér táj igazán jól a meleg szobából kinézve mutat. Sokaknak azonban már a meleg szoba megteremtése is nagy problémát okoz, hiszen a válság miatt minden egyes fillért nehéz előteremteni, és a fűtésszámla jelentős összegeket tud felemészteni havonta. Természetesen … Tovább..