Mennyibe is kerül nyílászáróink szigetelése?

Alig kezdődött el szigetelési szezon, de már több tucat olyan telefonhívást kaptam azzal kapcsolatosan, hogy a megrendelő gyanúsan magas árajánlatot kapott illetve a vállalkozó eltűnt az előleggel. Szintén többen szóvá tették, hogy a kiszállás illetve a felmérés díja a normális ár akár tízszerese.

Ezekkel kapcsolatban szeretnék tisztázni néhány dolgot.

Szigetelés ára:

A bemarásos, szilikon gumival történő szigetelés ára, vállalkozási formától függően 1500-1800 forint között mozog. Bizonyos esetekben lehet 1800 forint is ha az ablakok állíthatóak és beállításra olajozásra szorulnak.

Előleg, felmérési díj, kiszállási díj:
Előleget kérni nagyobb több száz, inkább ezer folyóméteres munkák elvégése esetén tartom csak indokoltnak.
Kiszállási díj Budapest területén általában 8000 Ft, ha távolabbi településről van szó távolságtól függően több lehet, ezért érdemes minél közelebb tevékenykedő szakembert választani.
Ha szigetelő munkára szakembert keresünk mindig tisztázzuk a munka költségeit ,hogy ne érjen minket meglepetés és ne pazaroljuk feleslegesen az időnket.
Érdemes több helyről is árajánlatot kérni, kérdezzük meg hogy nettó vagy bruttó árakról van-e szó. Ezekre a legtöbb esetben a hirdető weboldalán keresztül is lehetőség van.

Szigetelő gumi anyaga:

A piacon kétféle szigetelőanyag létezik. Olyan amelyik 100% szilikon készítmény illetve amelyek részben kaucsukot tartalmaznak. Az elmúlt években több félét is kipróbáltunk és az a tapasztalatunk,, hogy a 100% szilikon tartalmú anyagok sokkal tartósabbak jobb a textúrájuk, rugalmasságukat több ideig megőrzik és ellenállóbbak az UV sugárzással szemben.
Ha ablakaival több évre tervez érdemes erre is figyelni.

Ez a cikk a Tanácsok kategóriában van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük