Ablakfóliák típusai

Biztonsági fólia

Biztonsági ablakfóliaA biztonsági fóliák szerepe egyre nagyobb jelentőséggel bír értéktárgyaink és testi épségünket figyelembe véve. A fólia nagyban megnöveli az üveg ellenálló képességét, törés esetén az üvegdarabok nem szóródnak szét, mint például egy átlagos ablaküveg törésénél. Különböző gyártók fóliái közül válogathatunk, ezek közül akadnak olyanok, melyek akár 30 ütést is kibírnak mielőtt beszakadna. A biztonsági fóliázás általában elegendő az ablakokon való behatolás meggátlására, hiszen a betörők is a könnyű „munkát” részesítik előnyben. A biztonsági fóliával ellátott üvegen nem egyszerű az átjutás, sok időbe telik és ez növeli a lebukás veszélyét is.

A biztonsági fóliáknál még illik megemlíteni egy újfajta fóliát, ami az elektronikus adat adatvédelem szempontjából vált és válik fontossá. A fóliát különleges fémötvözetű réteggel látják el, ezek képesek elektromágnesesen leárnyékolni az irodát, ezzel is meggátolva, hogy a céges adatok, vagy számunkra fontos dokumentumok illetéktelenek kezébe kerüljenek.

Hőszigetelő, hő védő fóliák

Hővédő fóliaÚjabbnál újabb és hatékonyabb módszerek látnak napvilágot a hőszigetelés terén, az ablakok fóliázása is igen sokrétű lehet, a hőszigetelő fólia alkalmazása az ablakok felületén igen hatékony módja a fűtésünk csökkentésének. A fólia különleges hő visszaverő tulajdonságának köszönhetően az otthonunkban léve melegséget nem engedi ki, az ablaküveg felületén így minimális lesz a hő veszteségünk. Régi ablakokon is sikeresen használható megoldás, ez a módszer kombinálva svéd bemarásos ablakszigetelő technológiával, amivel az ablakok réseit szüntetjük meg, tokéletesen huzat mentesítve azt, a fólia a nyílászáró másik gyenge pontját- az ablaküvegek- kezeli.

Tükröző fóliák

Tükröző ablakfóliaTöbbnyire irodaházakon láthatunk tükröződő fóliát, ez a fólia is véd az UV sugarak több mint 90%-ától, jelentősen csökkenti a kárpitok és bútorok kifakulását az üvegen keresztül, kiszűrik a nap vakító sugarait és a káros hőhatását, fényértékben nincs változás, továbbra is ugyanolyan világos lesz minden, mint előtte. Két fontos tulajdonsága is van a tükröző fóliának, egyik a tükröződése: ennek köszönhetően az ablaküvegen nem lehet belátni, viszont kifele minden tisztán látható. Másik fontos tulajdonságát főleg nyáron érezhetjük, lényegesen kedvezőbb lesz a benti hőmérséklet, nem melegszik fel az otthonunk annyira, mint a fóliázás előtt.

Sötétítő fóliák

Sötétítő fóliaA sötétítő ablakfóliák szerepe főként a fényerő szabályozás, különböző fóliákkal különböző mértékben változtathatjuk a világosság mértékét. A vakító ragyogást akár 80% ban is kiszűri. Ablak mellett ülve nem érezzük majd a Nap égető erejét, és véd a káros UV sugarak ellen is.

Dekorfólia

A dekor ablakfóliák megjelenés, esztétikai és belsőépítészeti szempontból fontosak. Képzeletünkre van bízva, hogy milyet szeretnénk.


Ez a cikk a Tanácsok kategóriában van.