Az utólagos ablakszigetelés és előnyei

Napjainkban egyre kiemelkedőbb téma otthonunk szigetelése, amiről a kellemes nyári időszakban hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Mire észbe kapnánk, már nyakunkon az ősz és a tél, halogatjuk a munkát, nincs energiánk a zsúfolt és fárasztó hétköznapok után belekezdeni egy új ablak kereséséhez és a beszereléssel járó munkálatokhoz.

Régi ablakok

Észre sem vesszük magunkon, hogy csak a kifogásokat keressük. Ablakok utólagos szigetelésére nagyon sok szigetelési mód létezik kezdve a különböző profiloktól az öntapadós szivacscsík ragasztásáig és még sorolhatnám… A lényeg, hogy ezek a szigetelési módok csak ideiglenes megoldást biztosítanak, hiszen egy idő múlva elválnak a kerettől, töredeznek, így fokozatosan veszítenek szigetelő képességükből. Ezekből a rossz tapasztalatokból kiindulva nem biztos, hogy érdemesnek találják régi ablakaikat a szigetelésre és inkább egy új és lényegesen drágább megoldásban látják a megoldást.

Ablakszigetelés rövid időre

Nem kell ennyire drasztikussághoz folyamodni, létezik egy utólagos szigetelési mód, melynek során jelentősen jobb lesz ablakainak szigetelése, komfortérzete megnövekszik, kevesebbet fűt, ezáltal kevesebbet kell fizetnie! Hosszan tartó megoldás és hamar megtérülő ráfordítás.

 A módszerről egy kicsit bővebben:

Ez a fajta ablakszigetelés egy svéd módszer (ismerjük Északi barátaink környezetbarát megoldásait), a bemarásos szilikonos ablakszigetelés. A módszer lényege, hogy kitölti a nyíló és a tok közötti réseket, meggátolva a hideg-és a meleg levegő cseréjét az ablaknyílásokon.

A bemarásos ablakszigetelő módszer előnyei:

  • kiváló ár-érték arány (a ráfordítás nagyon hamar megtérül)
  • néhány óra alatt elvégezhető munka
  • huzat-mentesíti az ablakot, csökkenti a hidegérzetet
  • megszünteti a port az ablakoknál és csökkenti a beszűrődő zajokat
  • kevesebbet kell fűtenie és ezáltal a fűtés költsége is csökken
  • Munkáinkra 7 év garanciát vállalunk!

Szilikonos bemarásos ablakszigetelés

Ez a cikk a Tanácsok kategóriában van.