Miért fontos az ablakszigetelés?

Klíma - ablakszigeteléssel ez is kevesebbet fogyasztOtthonaink hő vesztesége nagyobbrészt a rosszul szigetelt ablakoknak köszönhető. Az ablakokon történő hő és energiaveszteség nagymértékben, akár 40% -al is csökkenthetjük, ami jelentős megtakarítást jelent figyelembe véve, hogy a rezsi költségek közül általában a fűtésre fizetjük a legtöbbet. A rosszul szigetelt, vagy éppen egyáltalán nem szigetelt ablakokon könnyedén kiáramlik a meleg levegő az utcára és otthonunk is nehezen melegszik ki. Utólagos ablakszigeteléssel jelentős összegeket spórolhatunk meg, mert a hőveszteség mindig plusz kiadással jár, télen a fűtés nyáron a klímaberendezés használatával növeljük kiadásainkat.  A klíma használata akár 3x több energiába is kerülhet, mint a fűtésünk, (1celsius fokos változást figyelembe véve) ezért nem árt a jó szigetelés.

A jól szigetelt ablak nemcsak a hideg telek ellen hatásos, de a forró nyarak ellen is véd, ugyanis a klímával kellemes hőmérsékletre hűtött, vagy akár a téli időszakban kellemes meleg otthonunk képes bent tartani a hűvös vagy meleg levegőt, ezáltal kevesebbet kell fűtenünk és Hűtenünk is.

A piacon jelenleg nagyon sok szigetelőanyag és szigetelő módszer található, melyek igen eltérőek lehetnek hatékonyságukban és élettartamukban egyaránt. Mielőtt választanánk , a jó eredmény eléréséért tájékozódjunk, hogy nyílászáróinkhoz a legmegfelelőbb szigetelést végezhessük el.

Ez a cikk a Tanácsok kategóriában van.